O le a le mea o loʻo faʻaaogaina e le tagata maʻi mataʻituina le IBP?

O le tagata ma'i e mata'ituina le toto maualuga (IBP) parakalafa ose masini fa'afoma'i taua e fa'aoga i nofoaga tau soifua maloloina e mata'itu sa'o ai fa'ailoga taua o tagata ma'i ma i le taimi moni. O lo'o tu'uina atu ai i foma'i fa'apolofesa fa'amatalaga taua e uiga i le toto maualuga o le tagata ma'i, aemaise lava i totonu o potu fa'apitoa, potu ta'oto, ma matagaluega fa'afuase'i.

O le IBP parameter e fua sa'o ai le mamafa o le alatoto e ala i le fa'aofiina o se catheter manifinifi ma fetuutuunai i totonu o se alatoto. O lenei auala fa'alavelave e mafai ai ona fa'aauau ma sa'o le mata'ituina o le toto o le tagata ma'i, e aofia ai le systolic, diastolic, ma le mean arterial pressure. E ala i le fa'aalia o nei fa'amatalaga i luga o le mata'itūina o tagata ma'i, e faigofie ona fa'amatala ma iloilo e tagata ma'i le tulaga o le fatu fatu.

O lenei tekonolosi faʻaonaponei e iai sona sao taua i faʻataʻitaʻiga faʻapitoa eseese. I taimi o taotoga, aemaise lava i latou e a'afia ai fa'ama'i fa'ama'i, fa'aauau le mata'ituina o le toto o le tagata ma'i e ala i le IBP e mafai ai e foma'i fa'ama'i ona faia ni fetuutuuna'iga i taimi o vaila'au po'o auala e fa'afefe ai le ea. E le gata i lea, i totonu o vaega o tausiga ogaoga, o le mata'ituina o le IBP e fesoasoani e iloa ma pulea fesuiaiga o le toto toto, faʻamautinoa le vave faʻalavelave pe a tupu se faʻalavelave toto maualuga poʻo le toto maualuga.

asd (1)

E le gata i lea, o le IBP parameter e lagolagoina fomaʻi i le suʻesuʻeina ma le mataʻituina o tagata mamaʻi e maua i faʻamaʻi cardiovascular, e pei o le toto maualuga poʻo le le atoatoa o le fatu. O le mata'ituina pea o le toto toto e mafai ai e le au tausi soifua maloloina ona fa'amalieina fuafuaga mo togafitiga ma fetu'una'i vaila'au e tusa ai. E le gata i lea, o le mataʻituina o le IBP e taua tele i le suʻesuʻeina o le aoga o nisi togafitiga faʻapitoa, e aofia ai vailaʻau vasoactive poʻo le faʻaolaina o le vai i le taimi o le faʻalavelave faʻafuaseʻi.

I le fa'ai'uga, o le mata'ituina o tagata ma'i ma le IBP parameter o se meafaigaluega fa'afoma'i taua e fa'aogaina e mata'itu sa'o ma fa'aauau ai pea le toto toto o tagata ma'i i tulaga tau soifua maloloina. O lona gafatia e tu'uina atu fa'amatalaga vave ma sa'o e mafai ai e foma'i fa'alesoifua maloloina ona fa'alavelave vave ma faia fa'ai'uga malamalama e uiga i le tausiga o ma'i. Pe i totonu o le potu taʻavale, vaega o tausiga faʻapitoa, poʻo mo le mataʻituina umi, o le IBP parameter e fesoasoani tele i le faʻamautinoaina o le saogalemu o tagata maʻi ma faʻamalieina taunuuga o togafitiga.

asd (2)


Taimi meli: Aukuso-28-2023